Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

de Doinavar in Ciorbe, 12 Feb 2013 | 4324 vizualizari

 

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi marime si sa stea la inmuiat in apa de seara pana a doua zi.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fasole alba
  • 200 g fasole rosie
  • 200 g fasole pestrita
  • 1 ciolan afumat de 1-1,2 kg
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g telina
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 3 rosii
  • 1 cartof
  • 50 g ketchup
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite zahar
  • sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat:

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora.

Curatati si tocati marunt ceapa, radacinoasele si ardeiul gras. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si legumele tocate, verdeata tocata, concentratul, ketchup si zahar. Caliti cam 10 minute la foc mic si adaugati totul in oala in care fierbe fasolea.

Cand ciolanul este fiert, scoateti-l pe o farfurie iar zeama adaugati-o in oala cu ciorba. Indepartati oasele, portionati carnea si puneti-o tot in ciorba. Adaugati bulionul si rosiile taiate mic.

Lasati sa mai fiarba impreuna 15-20 minute, adaugati 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia dulce, jumatate de lingurita de cimbru, un praf de piper si dregeti gustul de sare. Se serveste cu ardei iuti sau muraturi, cine doreste o poate acri in farfurie cu putin otet. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata de post, cu marar